Billboard ad 1150*250 Billboard ad 1150*250

મિશન કલાસ-3 : અંગ્રેજી ગ્રામરની પ્રશ્નબેક (ભાગ 2)

1. Let’s go for walk, ……..?
A. shall we B. Will we C. Shan’t we D. Won’t we
2. Nisha is a good girl, ……..?
A. isn’t she B. is she C. Was she D. none
3. They are not doctors, ……..?
A. are they B. aren’t they C. is they D. don’t they
4. It is my duty and I……… do it.
A. Used to B. May C. Have to D. Might
5. We……… Respect our teachers.
A. Can B. Should C. Could D. Would
6. What is the singular of “oxen”?
A. Oxe B. Oxens C. Ox D. none
7. Give the plural of ‘knife’.
A. Knifes B. Knife C. Knifs D. Knives
8. I can not run ……. As you.
A. As well B. More well C. Most well D. So well
9. You dance………….. Than I.
A. Good B. Better C. Best D. More Good
10. The adjective of ‘create’ is……..
A. Creation B. Created C. Creative D. none
11. The verb of ‘quotation’ is…….
A. Quote B. Quotable C. Quotes D. none.
12. He is……….. Clever.
A. Extreme B. Extremely C. (a) & (b) both C. none
13. ‘By chance’ means….
A. Chance B. Fortunately C. Quickly D. Accidentally
14. We eat ………… We may live.
A. So as B. So that C. in order to D. Due to
15. The student,…………. is disobesient, shold be punished.
A. Whom B. Whose C. Who D. Which
16. Your trouble was the same …………mine.
A. As B. Like C. Of D. Is
17. Do you have………… Money in your bag?
A. a little B. any C. Some D. Few
18. We are…………… to have a good dinner at night.
A. Liking B. Fond C. Eager D. None
19. Mr. Ravi is………….. Union minister.
A. a B. an C. the D. none
20. My house is more beautiful than…….
A. their B. your C. yours D. this

Answers…
1. A
2. A
3. A
4. C
5. B
6. C
7. D
8. A
9. B
10. C
11. A
12. B
13. D
14. B
15. C
16. A
17. B
18. D
19. A
20. B

(માર્ગદર્શન અને સહયોગ બદલ નિરવભાઈ માનસેતાનો હૃદયપૂર્વક આભાર)

Comments
Loading...
WhatsApp chat